meslek sahibi olma, nasıl meslek sahibi olunur, meslek sahibi olma yöntemleri

Bir Mesleğe Sahip Olmak Ne Kadar Zor Olabilir Ki?

Dünyaya geldiğimiz an ailelerimiz için çok güzel bir andır. O an sanki onlar için yeni bir dünya var olur. Zaman geçer ve bizler büyürüz. Elbette büyürken bazı dertlerimiz de bizim ile birlikte büyür. Çocukken en fazla düşüp bir yerimizi sakatlarken, büyüdükçe duygularımız sakatlanır vb. Neyse durumu dramatize etmeden konumuza geçsek çok daha iyi olacak.. Sözün özüne gelecek olursak büyüyene kadar ailemizin biriciği oluruz ancak bir noktadan sonra kendi ayaklarımızın üzerinde durmamız gerekir. Hele ki bir erkek isek hayat bizim için bir kat daha sorunludur. Çünkü toplumumuzun yapısı gereği bir evin yükü erkek bireyin üzerindedir. Haliyle bu bireyin evi geçindirmesi ve ailesine bakması gerekir. Bu bakım için de elbette biliyorsunuz ki para gereklidir. İşte bu parayı elde etmek için bir mesleğe ihtiyacımız bulunur. Peki; bu mesleğe nasıl ulaşırız?meslek sahibi olma, nasıl meslek sahibi olunur, meslek sahibi olma yöntemleri

Bir meslek sahibi olmak için öncelikle sağlam temeller üzerine kurulmuş olan bir eğitim hayatımız olmalıdır. İlkokuldan başlanarak bizlere verilen eğitimleri iyi bir şekilde sindirmeli ve çok çalışıp sınavlara girmeli sonrasında da mesleğimize sahip olmalıyız. Bir kişinin eğitim hayatını özetleyecek olursak şu süreçlerden bahsedebiliriz.

  • İlkokul Dönemi: Bu dönemde okuma yazmayı öğrenir ve sonraki yıllarda üzerine bilgi ekleyeceğimiz çok basit ama öğrenilmesi gerekli olan temel bilgileri öğreniriz. Bu sebepten dolayı aslında önemsenmeyen ama aslında çok önemsenmesi gereken bu dönemi verimli geçirmeliyiz. Bu dönemin verimli geçmesi için ailemizin emek vermesi çok önemlidir.
  • Lise Dönemi: Lise ilkokulda öğrendiğimiz bilgilerin üzerine biraz daha karmaşık olan bilgileri eklediğimiz dönemdir. Bu dönemde verilen eğitimin içeriği biraz daha derinlemesine olmaktadır. Meslek seçimi yapacağımız dönem de işte bu dönemdir. Üniversitede hangi bölümü okumak istiyorsak o bölüme uygun dersleri lisede alırız ve böylece üniversite sınavında başarılı olup istediğimiz bölümde okuruz.
  • Üniversite ve Yüksekokul Dönemi: Eğer 2 yıllık bir bölümde eğitim göreceksek bunun adı yüksekokul eğitimi, 4 ve daha fazla yıl eğitim göreceksek bunun adı da üniversite olur. Her ikisi de meslek edindirme eğitimi verilen dönemlerdir. Bu dönemde aldığımız bilgiler ile meslek sahibi oluruz. Elbette meslek sahibi olmak iş sahibi olmak demek değildir. Eğitimimiz bittikten sonra KPSS vb. gibi sınavlara girip memur olabileceğimiz gibi özel sektörde iş arayıp bir işe de girebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir