Gripten Korunmanın Doğal Yolları

gripten korunma, grip olmaktan kaçınma, nasıl grip olunmaz

Bitkisel Önlemler

Mevsimlerin değiştiği bu günlerde salgınlar herkesi tehdit ediyor. Soğuk algınlığı ve grip vakalarındaki artış, bitkisel tedavilerin önemini daha da ortaya koymaktadır.

İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nden Beslenme Uzmanı Ece Günay Akkuş, kendinizi doğal yollarla koruyabileceğinizi söylüyor ve “Hastalık işaret ettiğinde bitkisel karışımlar sizi yatağa düşmekten alıkoyuyor” diyor. Ece Günay Akkuş, kronik hastalığı olmayanlar için aşağıdaki bitki çaylarını öneriyor…

Kakule – Tarçın: Kakule soğuk algınlığı, bronşit, öksürük, ateş ve ağız ve boğazda oluşan iltihapların tedavisinde etkilidir. Baharatlarla karıştırılarak demlenerek içilebilir. Bunlar arasında tarçın öne çıkıyor. Tarçın ve kakulenin etken maddeleri bağışıklık sistemini güçlendirir. Virüs ve mikroplarla savaşır.

Mürver – nane: Grip, öksürük ve soğuk algınlığı için faydalıdır. Soğuk algınlığını giderir ve göğüsleri yumuşatır. Nane çayı yaprakları ile kullanılması tavsiye edilir.

Zencefil Kökü – Limon: Limonla birlikte alındığında soğuk algınlığına ve sindirime yardımcı olur. Kendinizi kötü, halsiz, boğaz ağrısı veya vücut hissettiğinizde taze rendelenmiş zencefil, limon suyu ve bal karışımı yardımcı olacaktır.

Ihlamur: Ihlamur çiçekleri anti-inflamatuar ve analjezik özelliklere sahiptir. Burun akıntısı ve boğaz ağrısı şikayetlerini azaltmanın yanı sıra tedaviyi hızlandırmaya yardımcı olur. Sarımsak: Kanın antioksidan kapasitesini arttırır, bağışıklık sistemini destekler. Onu kullanmalısın.

Ekinezya: Soğuk algınlığına karşı korur ve tedaviye yardımcı olur. Sıvı ekinezya ürünlerini seçin.

Karabiber: analjezik ve antipiretik etkiye sahiptir. Karabiber ile yapılan çay, gargara olarak kullanıldığında boğaz enfeksiyonlarına yardımcı olur ve ağrıyı giderir.gripten korunma, grip olmaktan kaçınma, nasıl grip olunmaz

Adaçayı: Uçucu bileşenleri ağız ve boğazda oluşan enfeksiyon ve iltihaplarda etkilidir. Soğuk algınlığı, grip ve bronşit için faydalıdır. 2-3 paket şifalı adaçayı 150 ml kaynamış içme suyunda 5-10 dakika bekletin. Boğazınıza dayanacak kadar ısındığında günde 6 ila 8 kez gargara yapın.

Kuşburnu: Kuşburnu en zengin C vitamini kaynaklarından biri olarak kabul edilir. Tamamen kurutulmuş meyveler ezilip 10 dakika kaynatıldıktan hemen sonra tüketildiğinde vücuda direnç sağlamak için yüksek dozlarda C vitamini alınabilir.

Mikroplara ölüm!

4-5 adet çubuk tarçın, 2-3 top karabiber, birkaç karanfil, 1 tatlı kaşığı toz veya bir dilim zencefil, bir dilim kabuklu elma, bir dilim limon, varsa kuşburnu ekleyin. parçalar. bardak su ve kaynatın. Ihlamur ve nane ekleyin. Çayın rengi sararınca süzülür, balla karıştırılır ve içilir.

Bu çay, içinde zencefil ve karabiber bulunması nedeniyle acı olabilir. İstenirse karışıma zerdeçal da eklenebilir. Gripten kaynaklanan ağrı ve yorgunluğu azaltır. Mikropları öldürür. Öksürük ve tahrişi önler.

Astım hastaları için hünnap: Marmelat bitkisinin C vitamini deposu olduğunu söyleyen Ece Günay Akkuş, faydalarını şöyle anlattı: “Bu bitki astım hastaları ve solunum sistemi için çok faydalıdır. Ayrıca balgamın daha kolay geçmesini sağlar. İşe yarıyor. bağırsaklar lif bakımından yüksektir. Takip edilerek şeker hastalarına da önerilebilir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*