Çocukta psikolojik destek ne zaman gerekli?

çocuklara psikolojik destek, çocuklarda psikolojik destek

Çocukların mutlu ve sağlıklı büyüdükleri, kapasitelerini kullanabildikleri, karşılaştıkları sorunlara uygun çözümler üretebildikleri ve güvenli bir şekilde büyüdükleri ailelerin en büyük hayali. Bunun için, çocuktaki her yaş döneminin ihtiyaçlarını bilmek ve karşılamak çok önemlidir. Çocukların psikolojik, duygusal ve sosyal ihtiyaçları ve temel ihtiyaçları karşılanmalıdır. Büyüme ve gelişme dönemlerine göre ihtiyaçları karşılanmayan çocuklarda çeşitli davranış sorunları ve psikolojik belirtiler ortaya çıkar. Bu durumda, çocuk psikologu (çocuk psikoloğu) gerekli psikolojik desteği sağlayarak ve en uygun çözümleri göstererek size yardımcı olacaktır. Çocuk psikologu, kullandığı röportaj, test ve terapi teknikleriyle sizi problemden kurtaracak kişidir.çocuklara psikolojik destek, çocuklarda psikolojik destek

 Çocuğun sorunları bazen aile dinamiklerindeki koşullardan kaynaklanabilir. Böyle bir tabloda; Sorunlar, çocuğu bir aile ve aile çalışması ve danışmanlık süreci ile değerlendirerek hızlı ve etkili bir şekilde çözülebilir.

Bazen çocuk çeşitli travmalar ve ciddi psikolojik semptomlar yaşamış olabilir. Bazen, sorun uzun süredir devam ettiği için kronikleşebilir. Sorunların ve çözümlerin derinleştirildiği böyle bir tabloda, çocuk uygun test teknikleri kullanılarak düzenli görüşmeler ve terapi desteği ile takip edilmektedir. Uzmanımız çocuğunuza uygulanacak testler, terapi modelleri ve ilk görüşmeden sonraki görüşmenin sıklığı hakkında sizi bilgilendirir.

Çok uzun süre ciddi semptomları olan bir çocuğun, uzmanın problemini ortadan kaldırması beklenmemelidir. Sorun bir günde ortaya çıkmadığından ve bazen oldukça karmaşık süreçler içerebileceğinden, psikolojik belirtiler birkaç görüşme ile tedavi edilemeyebilir. Tedavi süreci, tedaviyi etkili ve kalıcı hale getirmek için düzenli görüşmeler gerektirebilir.

Erteleme sorunları çocuğunuzun zihinsel sağlığını tehlikeye sokar!

Ciddi belirtiler zamanında tedavi edilmezse, gelecekte çocuğunuzda zihinsel sağlığın bozulmasına neden olabilir. Çocuğun psikolojik sorunlarını hafife almayın ve onun çocuk olduğunu söylemeyin. Tıpkı diğer hastalıkları önemsediğiniz gibi çocuğunuzun zihinsel sağlığına önem verin. Çocuğunuz ciddi belirtiler haline gelmeden önce küçük sorunlarla karşılaşırsa, sorunların daha kısa sürede daha etkin ve geri döndürülemez şekilde çözülebileceğini unutmayın. Bu nedenle, bilinçli ebeveyn profilinde hareket ederek sizin ve çocuğunuzun çocuk ruh sağlığı ve çocuk sağlığı konusunda duyarlı olması en iyisi olacaktır. Lütfen bazı dönemlerde sorun yaşamanızın doğal olduğunu düşünün ve gecikmeden doğru zamanda uzman desteği alın. Erken müdahale tüm sağlık alanlarında önemlidir.

Çocuk psikolojisi uzmanının rehberliğinde çocuğunuzu bilinçli olarak yetiştirin!

Çocuğun sağlıklı ve harika büyümesini desteklemek için profesyonal uzmanların kitaplarındaki önerilere göre  veya kendilerinin gözetimi altında yükseltebilirsiniz.

Bir çocuk psikoloğuna sadece problemler ortaya çıktığında değil, aynı zamanda bir uzmanın rehberliğinde çocuğunuzu bilinçli olarak yükseltmek için gidebilirsiniz. Bu süreç ebeveyn olmaya karar vermekle başlar. Başka bir deyişle, hamilelik öncesi, hamilelik ve doğum sonrası, okul öncesi dönem ve ortaöğretim dönemi şeklinde devam eder.

Çocuk ve ailesi için hayatı zorlaştırarak tüm ailede mutsuzluk yaratan psikolojik sorunları çözmek için;

Çocuğunuzun ve hayatınızı zorlaştırdığınızı düşündüğünüz psikolojik sorunlar, çocuk psikolojisi konusunda eğitimli ve deneyimli bir uzmanın desteği ile çözülmelidir.

Bu tür sorunlara ek olarak, çocuğun etkisini en aza indirmek ve çocuğunuzun hayatını olumsuz etkileyeceğini düşündüğünüz bazı durumlara ve olaylara uyum sağlamayı kolaylaştırmak için çocuk psikoloğundan psikolojik destek alabilirsiniz.

Tüm bu durumlar aşağıdaki gibi sıralanabilir;

– Kardeş kıskançlık, aileye yeni bir bebeğin gelmesi,

– Boşanma ve ayrılık,

– Ciddi aile sorunları (işsizlik, kumar, alkol, çatışma ve kavgalar),

Gelişimsel bozukluklar,

– Yuva. anaokulu ve ilkokula başlamanın zorlukları,

– Okul değişiklikleri ve arkadaşların dışlanması,

– Okuldaki başarısızlıklar ve ödev yapmadaki zorluklar,

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozuklukları,

– Konuşma bozuklukları ve kekemelik,

– Korku ve kaygı bozuklukları,

– Yalnız kalmaktan, yalnız olmamaktan korkma

– Uyku ve beslenme bozuklukları,

– Takıntı ve zorlayıcı tekrarlar,

– İçe dönüklük, ilişki kurmada zorluklar,

– Anne veya babada psikiyatrik ve psikolojik sorunlar,

– Ailede travmatik olaylar, kayıplar vb.

– Aşırı düşkün anne, anneden ayrılma kaygısı

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*